Svi se mi razlikujemo jedni od drugih po mnogočemu; različiti smo po karakteru, osobnosti, navikama… Učimo kroz obrazovanje i tako gradimo svoje vještine i životna iskustva. Kod nekih se već od malih nogu očituju liderske vještine koje im onda, pravilno njegovane i razvijane, omogućuju da postanu izvrsni lideri.

Ipak, svima je često, osim karaktera i osobnosti koje imaju, nužna dodatna obuka žele li postati izvrsni lideri. Stjecanja vještina koje često nazivamo soft skills zahtijeva dosta vremena i truda. Riječ je o vještinama koje se odnose na upravljanje zadacima tijekom vremena, te na kreativnost i komunikacijske vještine. Upravo zato, u okviru Akademije Liderstva za organizacije civilnog društva, organizirali smo individualne mentorske i coaching sastanke i radionice na kojima su svi polaznici mogli razviti vještine samouvjerenosti, kritičkog mišljenjenja, kreativnosti, aktivnog slušanja, asertivnosti, fleksibilnosti i otvorenosti, osjetljivosti na raznolikost, kao i mnoge druge ključne vještine!

Akademija liderstva za organizacije civilnog društva svojim projektima pridonosi razvoju i oblikovanju vještina koje onda pomažu liderima organizacija civilnog društva da teže izvrsnosti u liderstvu!