Prvi projektni sastanak u sklopu projekta Akademija liderstva za organizacije civilnog društva održan je 28. ožujka 2022. Zbog praktičnih razloga, epidemiološke situacije i lokacije na kojoj projektni partneri djeluju, sastanak je održan online. Ovaj sastanak bio je prvi u nizu projektnih sastanaka, s ciljem upoznavanja sudionika (projektnih partnera, njihovih ekspertiza i članova), prezentiranja ciljeva projekta i uspostavljanja suradnje i buduće efikasne komunikacije.

Na samom početku sastanka, sve su se sudionice predstavile i ukratko prezentirale organizacije čiji su voditelji ili članovi. Zatim je u uvodnom dijelu sastanka Mladenka Majerić, članica udruge PWNM Hrvatska, organizacije koja je nositelj projekta, predstavila ideju i ciljeve projekta te ukratko naznačila raspored projektnih aktivnosti. Tijekom sastanka razmotrena su i najvažnija pitanja koja se odnose na podjelu zadataka i odgovornosti u projektu kao i rokovi za njihovu provedbu. Sve su se sudionice sastanka složile da projekt ne doprinosi samo razvoju organizacija civilnog društva, već projekt predstavlja dobar mehanizam za stjecanje potrebnih znanja iz područja suočavanja i rješavanja sa svakodnevnim problemima koji se javljaju u organizacijama civilnog društva.

Veselimo se izazovima koji nas očekuju u realizaciji ovog zanimljivog projekta te suradnji sa svim organizacijama civilnog društva uključenim u projekt.